i’m a lady

juli 1, 2009

° Eric Meerschaert wint de canvascrack. Is dat niet leuk. Zomaar even 25.000 euro en een fles moët op tafel dankzij the Hongkong Dong en Kama, maar vooral dankzij zichzelf. Ik heb de reeks nog niet echt zitten volgen, maar qua quizkeuze blijft de crack mijn favoriet. http://www.deredactie.be/permalink/1.554847 en die mannen blijven zo verdomd nuchter, niet uit het lood te slaan herman en eric, ze zouden beter meteen die fles “in hun gilet kappen”.

° Al gehoord van schapenrock, neen, check dan schapenrock.be als je iets te doen wilt hebben op 4 & 5 juli. Ik ga hoe dan ook niet, maar laat dat u niet tegenhouden. Tenzij thuiszitten of iets anders een betere optie is. Er zal wel keuze genoeg zijn.

° I’m a lady is mijn lied van de dag. Ik ben zo overdonderd in de wolken van Santogold (soms ook wel eens geschreven als Santigold, verwarrend). Moest die vrouw geen lady, maar een gentleman zijn, dan zou ik zeggen ‘ik ben verliefd op Santogold’, maar ik ben al verliefd op Conor Oberst en Sufjan Stevens (meer muzikale polyandrie kan ik misschien niet aan, ,misschien wel) . Maar nu zeg ik dat dus niet, want ik word nooit verliefd op vrouwen, zelfs niet als hun muziek niet luid genoeg kan klinken in mijn oren, of als ik bewust willekeurig met mijn hoofd en voeten knik en stamp aan de rode lichten, of als ik harder fiets door haar energiepompende muziek… Conclusie, ik raad haar aan, beluister haar goed op cd, op youtube of op myspace, want ze is het waard.

° Smirten, to smoke & to flirt. Maar, zo doe ik het niet. Ik rook niet, ik flirt amper. Hoe zullen we het treinen + flirten noemen, vraag ik mij dan af = trirten, traiyen, flr(e)inen, playrailen, railplayen,  flirttraining… Wat zijn de regels? Wat zijn de openingszinnen? “wilde gok, uw bestemming is de mijne”, “all rails lead to my place 😉 “, fout fout fout. Ik weet het dus niet. En wat zeg je dan weer niet. Je naam bijvoorbeeld, hoe elementair onbeleefd, maar je kent dat, voor je het weet ben je gefacebookt-googled en daar komt “vriendschap” van en dat zou belachelijk zijn.

rokje noa noa° Heb ik al gezegd dat ik een zelf lady ben. Ik draag rokken. Zelfs in een relatie zou ik een rok dragen, want hoe belachelijk zou het zijn om als vrouw ‘met de broek’ (van de relatie) te plooien voor het dragen van een broek, omdat de uitdrukking het zo wil. Als je een broek draagt, om dé broek te dragen, dan ben je eigenlijk een sloef. Tot tweemaal toe ben ik (vandaag) een vrouw (geweest)(, volgens het cliché), ik heb een onweerstaanbare drang om ‘een soldeke te doen’ zijn gang laten gaan én dit resulteerde in de aankoop van een rokje bij Noa Noa. En dat vind ik leuk, gewoon even brainless, materialistisch zijn, maar toch ook opportunistisch indien je het zo wil bekijken. Ik vind immers wel eens een opportunity om de rok aan de man te brengen.

° en dan nog waar ik het niet over ga hebben: jongens, het kussen van jongens, schoolgerelateerde frustraties, het warme weer, de goesting in een glaasje moët of cava want die is in naar het schijnt ook in opmars, of wijn, NIET dus, want er bestaan optimistischere zaken zoals zingende ladies, de keuze voor vriendschap (aka ‘laten we vrienden blijven’> dat zit in de lift alsof het cava was, bedankt bart peeters, ge zijt nen toffe peer maar wat met vriendschap?!) in tijden waarin het onzeker lijkt of je iemand nog wel mag kussen en het warme weer dat bovendien toch niet toelaat, rokjes en playrailen (of hoe we dat fenomeen ook mogen noemen) al leidt dat laatste gelukkig niet eens tot vriendschap, maar ook niet tot kussen voor alle duidelijkheid.

vragen of opmerkingen: You know my name (unless i did not tell you) Look up the number, or leave a comment.

Advertenties

2 Reacties to “i’m a lady”

 1. Mme evil said

  I’m a lady too: ik kocht vandaag een jurkje van Essentiel (aan soldenprijs weliswaar, maar toch…) en I’m proud of it!
  Smak smak!

 2. Tom said

  Santogold heet nu inderdaad Santigold. Omdat er blijkbaar al een andere groep was die ook Santogold heette, en dus is ze van naam moeten veranderen 🙂

  ‘Oh, dank u wel Tom’

  Graag gedaan 🙂

  groet,
  Tom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: