De Duif op n°1

juli 16, 2009

meneer duif

Ik heb een top drie van minst favoriete vogels:

mijn numero uno is meneer de duif, met zijn geroekedekoe. En zijn geschijt. Wat moet ik vasthouden als ik weer eens claim dat ik “nog nooit de oneer heb gehad dat een van zijn stronten op mijn hoofd landde”. Hout? Ik daag de duif bij deze uit. Net zoals ik hem onlangs uitdaagde met straffe beloften indien hij het binnen de vijf minuten zou wagen eens goed op mij te mikken. Hij waagde het niet, de seut. Bovendien vind ik duiven zeer ongemanierd, ze kakken immers tussen het poepen door, maar met een cloaca gok ik dat ze geen andere keuze hebben, de vetzakken. En mijn koffie mocht het bijna geweten hebben. Ik drink hem black, neen dank u voor suiker of witte substanties.
En hun gepoep doen ze te pas en te onpas, niet alleen boven koffiedrinkende hoofden, maar zelfs op kerkhoven. Heiligschennis. Onbeschaamd ten opzichte van getuigende voyeurs als ik.

En dan denken die vederige hummeltjes hun arrogantie te kunnen uitspelen door wat te beginnen tortelen en met takjes af en aan te vliegen, want dat poepen zou blijkbaar moeten dienen tot de kweek van nog meer rotte duiven. Ze planden hun arrogante, dikke duivenkonten zomaar even te gaan nestelen in onze dakgoot nota bene.
duiven nest bouwen dakgoot

Maar hun snode plannetje werd blijkbaar verhinderd. Misschien vonden ze elders en beter. Misschien gedroeg de dakgoot zich even haatdragend als ik tegen die duiven of vonden ze het uitzicht op mijn nest irritant. Hoewel ik plechtig zweer nooit lelijk te zingen, naar beneden te poepen of ongehoorde handelingen te vertonen. Wie zal het zeggen. Misschien vliegen, poepen en kakken ze nog lang en gelukkig samen met hun kleine vederige mormeltjes.

Nummer twee en drie houd ik nog even in beraad. Wachtend op een paar haatversterkende anekdotes.

Advertenties

3 Reacties to “De Duif op n°1”

 1. nasty-jo said

  Toch een beetje een anale post, PISblom (!)

  wat de duiven betreft: ze zijn deze namiddag richting pellenberg gevlogen waar ik mijn immer mooi gekleurde wagen parkeerde onder de ingang van een vierkantshoeve, voor de schaduw nota bene, en wat kreeg ik daar gratis en voor niets bij? Enkele mooie witte vlekken op mijn anders zo gele bolide, GRRRR.

  Als je de duif ook zo graag ziet, moet je zeker eens mee komen jagen in november ergens, dan knalle we ze overhoop. En neen, dat is niet dieronvriendelijk, want (bos)duiven zijn er immens te veel !

  In tussentijd, FOTOGRAAF ze
  x

 2. pironik said

  1. duif
  2. fazant
  3. treurmaina (maar als hij hier zou voorkomen dan stond hij op 1)

 3. Mme evil said

  de bosduif, dat is evenzeer mijn numero uno. heb daar nog een verhaaltje over geschreven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: