Droomtelefoon

februari 21, 2010

“Pas op! Achter u!” gilde ik nog, net dat tikkeltje luider dan op gemiddelde fluistertoon.

Maar het was te laat, het monster had zijn klauwen reeds in zijn weerloze slachtoffer gezet. Mijn buurman die daarnet nog smakkend en krakend zijn chips had verorberd, gooide nu een geërgerde blik in mijn richting. Ja het was donker en nee ik kon niet zien of hij effectief zijn wenkbrauwen fronste, maar hij had zijn hoofd naar mij toe gedraaid. In cinemazalen doet men zoiets enkel als de aandacht ongewenst wordt afgeleid van het filmgebeuren. Of indien er een intiem moment dreigt aan te komen. Maar ik kende deze heer niet en er was geen enkele aanleiding geweest om elkaars monden op een andere wijze met elkaar te laten communiceren dan via taal. Uit voorzorgen boog  ik mijn hoofd toch maar een beetje zijwaarts in de richting die niet de zijne was alvorens hem mijn “sorry-komt-wel-vaker-voor”-blik toe te werpen. De hoop dat hij mijn signalen in het duister ontvangen kon, werd meteen beantwoord: Buurmanlief had mijn boodschap begrepen en richtte zijn kijkers al gauw terug even gebiologeerd als tevoren op het scherm. Oef.

Het is meestal pas als de tranen over de wangen rollen of de bulderlach hardop heeft geklonken, dat de tristesse en empathie plaatsruimen voor  het schouderophalende gegniffel. En dan dat schaamtegevoel. Yes you did it again. Talked to the neighbours van Buren, took a dive met Geoff in de zee van Summer Bay (voor de onwetenden: google Home and Away) of ging simpelweg op koffie bij Marianne – zette je Thuis neer in haar sofa.

Of hoe parasociaal interageren je voeten af en toe ook het gras aan die overkant doet voelen. Het gras daar is echter niet altijd groener, immers, miserie troef in tv-wereld. Althans in die van jou, gemiddeld gekenmerkt door situaties die vragen om reacties als “Arm schaap” (denk hierbij aan uit het leven gegrepen scènes als het zoveelste gesnik van Simonneke om het bedrog van haar ‘beejbie’).  

Ben ik alleen wat dat betreft? Bij deze zou ik graag een oproep doen aan ieder die zich hierin herkent. Indien er een zelfhulpgroep bestaat, zou ik deze namelijk graag consulteren. Ik beloof plechtig dat ik niet geheel onvoorbereid aantreden zal (taglines als “Hallo, ik ben Mme evil en heb … – in dit geval: een extreem inlevingsvermogen” “Welkom, Mme evil” zijn mij allesbehalve vreemd). Eventueel vinden we genoeg gegadigden om zelf een clubje op te richten. Who’s in

In afwachting van de gewenste respons, zal  ik het gratis nummer 90210 een keer bellen. Met wat geluk krijg ik mijn goede vrienden Brandon of Dylan aan de lijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: